arrowarrow
arrowarrow

Bine aţi venit la Mica Academie de Arte – Fundatia Raluca!

Dragi parinti,

Mica Academie de Arte a luat fiinţă în anul 2000 sub egida Fundației Raluca, sub auspiciile Ministerului Culturii și cu aprobarea Ministerului Învățământului. Grădinița Mica Academie de Arte este o grădiniță particulară acreditată de Ministerul Învățământului prin OM nr. 5.392 din 12.09.2011.

Vă propunem:

  • Grădiniţă (3-6 ani)
  • Îngrijire copii (1-3 ani)
  • Activități
  • Afterschool

Dispunem de:

  • Spaţii generoase
  • Personal specializat
  • Mobilier specific preșcolarilor și școlarilor
  • Loc de joacă: Parcul Ion Voicu
  • Instrumente muzicale, costume, rechizite şi materiale didactice dedicate tuturor cursurilor

Ne propunem:

Calitate în educarea copiilor și în serviciile oferite.

Despre noi

Noi am dorit ca toţi copiii, să-şi amintească de grădiniţă, ca de o casă frumoasă cu ferestre spre parc, cu soarele care se învârteşte în jurul ei, să-şi amintească de jucării interesante şi jocuri isteţe, să-şi amintească de întrebările lor la care primeau întotdeauna un răspuns, să se fi bucurat de atmosfera calmă şi senină, cu muzică în surdină, o poveste înainte de somn şi păpuşi de cârpă. Să-şi amintească de forfota fetelor care-i îngrijeau şi îi educau cu pricepere, inţelegere şi răbdare, de profesorii care le-au deschis gustul pentru frumos. Iată că am reuşit să le îmbinăm prin dragoste şi muncă!

Răsplata ne-au fost: bucuria de a fi in preajma copiilor, primele litere scrise cu sârg, mulţumiri in cartea de onoare şi generaţii crescând sub ochii noştri.

Credem ca, indiferent de performanţele mai mult sau mai puţin importante, copiii trebuie permanent încurajaţi în eforturile lor de a reuşi. Este o condiţie, sine qua non, în procesul de formare a unui tânăr echilibrat.

Pe lângă joaca firească vârstei, le propunem copiilor, variante de dezvoltare şi destindere selectate cu grija pentru formarea gustului real al calităţii: trupe de papusari, serbari, auditii si serate muzicale, spectacole de balet, examene de centura AIKIDO, expozitii de arte plastice.

Mărturisim mândria de a fi avut, la Mica Academie de Arte, elite ca profesori:  Olivia  Pappa,  Doina  Zaharia –  vioară,  Tudor  Anghelescu,  George Popescu, Stan Zamfirescu – chitară,  Marius  Văduva, Cristian Dumitrașcu – pian, Luiza Petrov – blockflöte, Ioana  Macarie,  Lelia  Marcu,  Irina  Roncea,  Anca  Iorga, Alexandra  Nicolae –  dans  clasic  şi  de  societate,  Oana  Miu – AIKIDO,  Anda  Dinu,  Brânduşa  Bontea,  Bogdana  Contraş –  pictură … Lista continua cu Mara Radovici, Judit si Mihai Balko – arte plastice, Magdalena Radulescu – dans clasic, Adrian Vasilache – AIKIDO. Institutori, profesori de limbă străină, profesori de arte – toţi tineri, talentaţi şi pedagogi cu har. Aceste trei atu-uri sunt greu de înmănunchiat, dar am reuşit ! Rezultatele vorbesc de la sine prin pașii spre școală.

Elevii Micii Academii au fost admişi în clasele primare la Liceul de Muzică „George Enescu”, Goethe Kolleg, British School, Cambridge School, Şcoala Americană, Şcoala Centrală, Şcoala Europeană, Colegiul Naţional  „Cantemir Vodă”, Şcoala Generală  Nr.  19  „Tudor  Arghezi”,  Şcoala  Generală  Nr.11 „Ion Heliade Rădulescu” …

Avem convingerea că, educaţia de calitate trebuie să pornească o dată cu primii paşi în procesul de formare al copilului. Parcursul grădiniţei este indubitabil parte integrantă a celor “şapte ani de acasă”.

Fundația Raluca

testimoniale

Locul în care găseşti şi în care se formează cei mai fericiţi, talentaţi şi frumoşi copii! Vă iubim pe toţi, sunteţi o echipă minunată! Căci, nu e despre câte ştie copilul tău, ci despre cât e de fericit!”

Ani Plumb